Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Nagovor ravnatelja

OŠ Brezno Podvelka je vzgojno-izobraževalni zavod, ki ima v svoji sestavi matično šolo v Breznu, dve podružnični šoli Kaplo in Lehen, vrtec v Breznu, na Kapli in na dveh dislociranih enotah v Podvelki in Ožbaltu.

Šola v Breznu deluje v današnji stavbi od leta 1978, podružnična šola Lehen od leta 1996, Kapla pa od leta 2000.

Število otrok v vrtcu in v šoli se je v posameznih letih zelo spreminjalo. Zadnja leta se vpis otrok v enote vrtca giblje okoli 64 vključenih otrok, v 13 oddelkih pa v šolskih klopeh sedi vsako leto okoli 170 učencev.

V šolskem letu 2013/14 je občina stavbo šole in vrtca v Breznu temeljito energijsko obnovila. Želimo si, da bi na vrsto za prenovo čim prej prišla stara telovadnica.

V dobi varčevanja je še kako pomembno, da vsem otrokom zagotavljamo enake pogoje za pridobivanje znanja in dostopa do informacij kot jih imajo njihovi vrstniki po Sloveniji. Zato strokovni delavci šole in vrtca sledimo modernim izzivom poučevanja, spodbujamo bralno in digitalno pismenost, posebno pozornost namenjamo skupinam otrok s posebnimi potrebami (nadarjenim in tistim s primanjkljaji na določenih področjih).

Naše prednostne naloge so varnost, sprejetost, dobri medsebojni odnosi, visoka raven znanja, kvalitetno poučevanje ter odlična organiziranost pouka in dejavnosti.

Naš dolgoročni in najpomembnejši cilj je, da otroci in učenci izrabijo svoje potenciale, postanejo samozavestni in odgovorni ter se ob podpori učiteljev in staršev pripravijo na življenje.

Ravnatelj
Leo Čelofiga, prof. mat.

Dostopnost