Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Naša šola se je pridružila projektu PODARI TRENUTEK v organizaciji Rotary kluba Slovenj Gradec. Namen projekta je učence koroških osnovnih šol spodbuditi k nesebični pomoči sočloveku, kar predstavlja temelj povezane in solidarne družbe.

V času izvajanja projekta, od 12. 2. do 10. 5. 2024, je na obeh šolah nastavljena skrinjica, v katero lahko učenci odlagajo listke, na katere napišejo, kako so nekomu pomagali (sošolcu, družinskemu članu, učitelju, neznancu itd.) oz. kaj prijaznega so zanj storili. Mlajši otroci, ki še ne pišejo, lahko svoje dejanje narišejo ali pa jim pri zapisu pomagajo odrasli. Otroci lahko v času trajanja projekta v skrinjico odložijo poljubno število listkov. 

Najaktivnejša koroška šola bo nagrajena, prav tako tudi 3 posamezniki, ki bodo prejeli posebno nagrado. Tekmovanje pa ni naš glavni povod za sodelovanje pri projektu. Z opravljanjem dobrih del in razmišljanjem o tem, kako lahko nekomu pomagamo, bomo namreč poskrbeli za svetlejšo in bolj povezano prihodnost, v kateri bomo z veseljem živeli. Kar pa je glavna nagrada.

Dostopnost