Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Skupina nadarjenih otrok iz štirih šol se je v petek, 12. 5. 2023, zbrala na dvodnevnem taboru, ki je potekal v prekrasnem okolju Na Kapli. Otroci so imeli priložnost tekmovati v triatlonu, igrali so na ukulele, spoznavali eksotične živali, delali vaje joge, si ogledali muzej na Kapli in spoznali umetno inteligenco.

Tekmovanje v triatlonu je bilo prava atrakcija. Otroci so se razdelili v različne skupine in se pomerili na različnih področjih: intelektualnem, spretnostnem in gibalnem. Vsi so se trudili in navijali drug za drugega. Pri tem so se izjemno zabavali in uživali v športnem duhu.

Igranje na ukulele je bila ena od kulturnih dejavnosti, ki so jih otroci imeli priložnost izkusiti. Skupaj so se učili osnov igranja na ta unikaten glasbeni inštrument ter se predali ritmom in melodijam slovenskih popevk. Otroci so se izredno povezali med seboj in se z veseljem učili novih stvari.

Eksotične živali so bile prava atrakcija. Otroci so imeli priložnost spoznati živali iz različnih delov sveta (pajek, ščurek, kača, kuščar) in se o njih učiti na zabaven in poučen način. Lahko so se živali tudi dotaknili in tako premagali strah pred njimi.

Vaje joge so otrokom omogočile, da so se sprostili in se povezali s svojim telesom ter umom. Z različnimi položaji in dihalnimi vajami so se naučili, kako se sprostiti in se umiriti.

Ogled muzeja na Kapli je bil prav tako edinstvena izkušnja. Odlično je bila predstavljena zgodovina muzeja in kraja, ogledali so si različne artefakte in druge stare predmete. Tako so se spoznali z lokalno kulturo.

Spoznavanje umetne inteligence je bila ena od zanimivih dejavnosti na taboru. Otroci so se spoznali z osnovami programiranja in izvedeli, kako umetna inteligenca deluje v današnjem svetu.

Vse dejavnosti na taboru so bile zasnovane tako, da so spodbujale otrokovo ustvarjalnost, iznajdljivost in socialne veščine. Otroci so se naučili novih veščin in izkusili nove dejavnosti, ki jih sicer morda ne bi imeli priložnost izkusiti. Vsi so se dobro zabavali in uživali v druženju z vrstniki.

Tabor za nadarjene je bil izjemna izkušnja, ki je otrokom ponudila priložnost, da se razvijajo na vseh področjih.

Več fotografij najdete v galeriji.

Mentorji: Tanja Blaznik Cvetko, Sara Topler, Muktananda Jöbstl in Blaž Mlinšek

Dostopnost